Exchange Server migration and security quiz

Test your knowledge of Exchange 2007, Small Business Server, email security issues, single-server installations and other Microsoft Exchange topics with our quiz.

This Content Component encountered an error

Write down your answers and then scroll down to see how well you did.

1. One money-saving option for the SMB is to install Small Business Server rather than purchasing both Windows Server and Exchange Server. How many employees will SBS support?
a. 75
b. 100
c. unlimited

2. For Exchange Server 2007 deployment, an understanding of server roles is essential. Which of the following is NOT an Exchange 2007 server role:
a. Mailbox Server
b. Hub Transport Server
c. DNS Server
d. Unified Messaging Server

3. Which of the server roles accepts connections from Outlook Express and Eudora?
a. Mailbox Server
b. Client Access Server
c. Unified Messaging Server
d. Hub Transport Server

4. How many mailboxes can Exchange Server 2007's 64-bit infrastructure typically support on a well-architected system?
a. 1000 -- 2000
b. 2000 -- 3000
c. 3000 -- 4000
d. 4000 -- 5000

5. Which of these does Exchange Server 2007 support?
a. Users can reconfigure mailbox settings
b. Users can listen to voicemails
c. Access or dial contacts
d. All of the above
e. (a.) and (b.) but not (c.)

6. A typical single-server installation includes:
a. Mailbox Server, Client Access Server and Hub Transport Server
b. Hub Transport Server, Client Access Server and Unified Messaging Server
c. Mailbox Server, Client Access Server and Unified Messaging Server
d. Hub Transport Server, Mailbox Server and Unified Messaging Server

7. Email is technically constructed of headers with the field: value set. What separates sections within headers?
a. a comma
b. a semi-colon
c. a forward slash
d. a blank line

8. Spam filters catch 95-99% of spam -- so why is spam still a problem?
a. It uses network bandwidth.
b. The user still has to examine it.
c. It takes up storage space
d. all of the above
e. (a.) and (c.) but not (b.)

9. Most spam filters are based on Bayesian algorithms that scores incoming email on a variety of characteristics to determine the likelihood that a message is spam. What area of mathematics does Bayesian logic deal with?
a. set theory
b. probability
c. game theory
d. number theory

10. Which of the following are commonly used by spam filters?
a. hashing
b. probability scoring
c. keyword filtering
d. blacklisting
e. whitelisting
f. all of the above
g. all of the above but for (e.) whitelisting





How well did you do?

1. One money-saving option for the SMB is to install Small Business Server rather than purchasing both Windows Server and Exchange Server. How many employees will SBS support?
Answer: a. (75)
Although SBS allows unlimited user accounts, it supports only 75 concurrent connections.

2. For Exchange Server 2007 deployment, an understanding of server roles is essential. Which of the following is NOT an Exchange 2007 server role?
Answer: c. Edge Transport Server

3. Which of the server roles accepts connections from Outlook Express and Eudora?
Answer: b. Client Access Server
The CAS role accepts connections from a variety of clients, including POP3 and MAP4 clients, to allow them access to the Exchange Server Infrastructure.

4. How many mailboxes can Exchange Server 2007's 64-bit infrastructure typically support on a well-architected system?
Answer: c. 3000 -- 4000
The new 64-bit architecture allows Exchange Server 2007 to handle many more mailboxes than was possible previously.

5. Which of these does Exchange Server 2007 support?
Answer: d. All of the above
Users can do all of the above. Other new options include the capacity to have emails automatically read through a text-to-speech interface.

6. A typical single-server installation includes:
Answer: a. Mailbox Server, Client Access Server and Hub Transport Server
These three roles are generally sufficient for mailbox storage, access by a variety of clients, and message routing and transport purposes.

7. Email is technically constructed of headers with the field: value set. What separates sections within headers?
Answer: d. a blank line
A blank line separates sections within headers.

8. Spam filters catch 95-99% of spam -- so why is spam still a problem?
Answer: d. all of the above
The user still has to examine email caught by the spam filter in order to avoid false positives -- wanted email that the spam filter catches.

9. Most spam filters are based on Bayesian algorithms that scores incoming email on a variety of characteristics to determine the likelihood that a message is spam. What area of mathematics does Bayesian logic deal with?
Answer: b. probability
Bayesian logic is a branch of logic applied to decision making and inferential statistics that deals with probability inference.

10. Which of the following are commonly used by spam filters?
Answer: f. all of the above
All of the above are used in conjunction to try to ensure that as much spam as possible, and as little legitimate email as possible, is caught by the spam filter.

This was first published in August 2010

Dig deeper on Exchange Server Deployment and Migration Advice

Pro+

Features

Enjoy the benefits of Pro+ membership, learn more and join.

0 comments

Oldest 

Forgot Password?

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an email containing your password.

Your password has been sent to:

-ADS BY GOOGLE

SearchWindowsServer

SearchEnterpriseDesktop

SearchCloudComputing

SearchSQLServer

Close