Ask the Expert

User connection issues after an Exchange 5.5 to Exchange 2003 migration

I have an Exchange 2003 in Domain A and Exchange 5.5 in Domain B. I migrated the mailboxes from Exchange 5.5 to Exchange 2003 using ExMerge and the Active Directory Migration Tool. Now, when I try to shut down the old Exchange or shut down Domain B, some users can't connect to Exchange 2003.

I chose fresh install for the Exchange 2003 (mixed mode), and a single server rather then the other options, like co-exist.

    Requires Free Membership to View

Maybe the users aren't logging into their domain A accounts -- and trying to access their new mailbox via SIDHistory. Maybe a user tried to log into their old Exchange 5.5 profile on a machine -- and with that machine offline it couldn't resolve the mailbox on the new Exchange 2003 server. Once you decommission the old server, anyone with outdated MAPI profiles on the desktop will need manual configuration to point to the new server.


Do you have comments on this Ask the Expert Q&A? Let us know.
Related information from SearchExchange.com:

  • Learning Guide: Exchange migration
  • Webcast: Securing Exchange Servers during migration from Exchange 5.5 to 2003

  • This was first published in December 2005

    There are Comments. Add yours.

     
    TIP: Want to include a code block in your comment? Use <pre> or <code> tags around the desired text. Ex: <code>insert code</code>

    REGISTER or login:

    Forgot Password?
    By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy
    Sort by: OldestNewest

    Forgot Password?

    No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an email containing your password.

    Your password has been sent to: